adscode
adscode
adscode

Dünya Bankası Türkiye'ye 600 Milyon Dolarlık Finansman Sağlayacak

Dünya Bankası, depremden etkilenen bölgelerde işletmelerin yeniden canlandırılması için Türkiye'ye 600 milyon dolar finansman sağlayacak.

Dünya Bankası Türkiye'ye 600 Milyon Dolarlık Finansman Sağlayacak

Dünya Bankası, Türkiye'ye depremden etkilenen bölgelerdeki işletmelerin yeniden canlandırılması için 600 milyon dolarlık finansman sağlayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işbirliği çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye sağlanacak kaynak tutarını 35 milyar dolara çıkaran Dünya Bankası, bölgedeki küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası ve işletmelerin faaliyetlerinin devamı için kullanılacak 600 milyon dolarlık krediyi onayladı.

Projeyi uygulayacak olan Türkiye Küçük Sanayi Sitelerinin Yeniden İmarı ve Bölgesel Ekonomik İyileşme Projesi, afet bölgesinde depreme dayanıklı sanayi siteleri inşa ederek işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlayacak.

Şimşek, Dünya Bankası ile devam eden iş birliğinin ülke ekonomisine olan güveni gösterdiğini vurgulayarak, hükümetin deprem sonrası bölge sanayisini canlandırma ve istihdamı artırma hedeflerine destek olacaklarını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder