adscode
adscode
adscode

Dünyada İlk Kez Bir Robot İnsan Üzerinde Diş Operasyonu Gerçekleştirdi

Bir robotun insan üzerinde tam otomatik bir diş operasyonu gerçekleştirmesi dünya çapında dikkatleri üzerine çekti. Detaylar haberimizde...

Dünyada İlk Kez Bir Robot İnsan Üzerinde Diş Operasyonu Gerçekleştirdi

Dünyada ilk kez bir robot, insan üzerinde tam otomatik bir diş operasyonu gerçekleştirdi. Teknoloji, diş tedavilerini gerçekleştirmek için yapay zeka ve 3 boyutlu görüntülemeyle birlikte robotik bir kola sahip.

ABD merkezli Perceptive şirketi, teknolojisinin dolgu ve kaplama gibi işlemlerin daha hızlı ve doğru bir şekilde tamamlanmasını hedeflediğini söylüyor. İcra Kurulu Başkanı ve Kurucusu Dr. Chris Ciriello şunları söyledi: "Bu tıbbi atılım, diş prosedürlerinin hassasiyetini ve verimliliğini artırıyor.

"Şirket, 30 milyon dolar (23,5 milyon sterlin) tutarında fon aldı ve Meta'nın patronu Mark Zuckerberg'in babası olan diş hekimi Edward Zuckerberg tarafından destekleniyor. Firma, gelecekte kuron yerleştirme işlemlerinin sadece 15 dakikada tamamlanabileceğini iddia ediyor. Bu, diş hekimine iki saat süren ziyaretleri gerektiren mevcut yöntemle karşılaştırıldığında oldukça düşük bir ihtimal. Sürecin bir kısmı hastanın diş ve ağız yapısının 3 boyutlu taramasıyla başlıyor ve diş eti çizgisinin altındaki görüntüler alınıyor. Ancak robotik cihaz üzerinde hala çalışılıyor.

Şu anda ABD'de satışta değil ve Amerikan düzenleyicisi Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) de onayı yok. Ancak üreticiler, bunun güvenli olduğunu iddia ediyor ve teknolojilerinin "diş hekimliğini değiştireceğini" iddia ediyorlar. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder