e-Devlet Kapısı: Türkiye'nin dijital hizmetlerine ilgi artıyor

Türkiye'nin dijital yüzü e-Devlet Kapısı, hızlı ve güvenli işlemler için vazgeçilmez hale geliyor. Covid-19 salgınıyla birlikte dijital hizmetlere olan ihtiyaç daha da belirgin hale geldi.

e-Devlet Kapısı: Türkiye'nin dijital hizmetlerine ilgi artıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından sağlanan bilgilere göre, e-Devlet Kapısı, vatandaşların işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecekleri önemli bir platform haline geldi. Özellikle Covid-19 salgınıyla birlikte dijital hizmetlere olan ilginin arttığı görülüyor. e-Devlet Kapısı, vatandaşların işlerini kolaylaştırırken aynı zamanda zamandan da tasarruf etmelerini sağlıyor. 1 Ağustos itibarıyla 1056 kuruma ait 8 bin 309 dijital hizmet sunulan e-Devlet Kapısı, 66 milyon 2 bin 381 kullanıcıya hizmet veriyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yüksek kullanıcı memnuniyeti ve kullanıcı odaklılık ilkesiyle geliştirilen e-Devlet Kapısı, Avrupa'nın en iyi dijital hizmet platformlarından biri olarak kabul ediliyor. e-Devlet Kapısı, her yıl yapılan memnuniyet anketlerinde yüksek puanlar alıyor.

Bu yılın en çok kullanılan hizmetleri arasında Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi, Çalışma Hayatım Bütünleşik Hizmeti ve Gelir İdaresi Başkanlığı- Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme hizmetleri yer alıyor. Kullanıcı memnuniyetini ön planda tutan e-Devlet Kapısı, vatandaşların geri bildirimlerine önem vererek sürekli olarak güncellenmeye devam ediyor.