ECOWAS Ticaretin Serbestleştirilmesi Programı Görev Gücü Başkanı Benin ve Nijer Arasında Üst Düzey Diyaloğu Değerlendirdi

Mohamed Ibn Chambas, Benin ve Nijer arasındaki üst düzey diyaloğu değerlendirdi ve sınırların açılmasının önemine vurgu yaptı.

ECOWAS Ticaretin Serbestleştirilmesi Programı Görev Gücü Başkanı Mohamed Ibn Chambas, Benin ve Nijer arasında gerçekleştirilen üst düzey diyaloğa ilişkin açıklamalarda bulundu. Chambas, Benin ve Nijer'e aralarındaki farklılıkları diyalog yoluyla çözmeleri ve ortak sınırlarını yeniden açmaları çağrısında bulundu.

İki ülke arasında kişilerin ve malların serbest dolaşımının önemine vurgu yapan Chambas, sınırların açılmasının topluluk için önemli bir adım olacağını belirtti. Benin yönetiminin Nijer'in Benin'deki limanını kullanarak yaptığı ham petrol ihracatına getirdiği yasağın ise ilişkileri zora soktuğu biliniyor.

Geçmişte yaşanan olumsuzlukların aşılarak işbirliği ve dayanışmanın arttırılması gerektiğine dikkat çeken Chambas, ECOWAS ülkeleri arasında daha fazla işbirliği ve karşılıklı anlayışın önemli olduğunu vurguladı.