adscode
adscode
adscode

Eczacılar uyarıyor Marketlere kadar düştü

Uyku sorunu yaşayanlar uyku döngüsünü düzenleyen melatonin hormonunu dışarıdan alabiliyor Melatoninin ruhsatlandırılması Temmuz ayından bu yana Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılıyor.

Eczacılar uyarıyor Marketlere kadar düştü

Uyku ve uyanma döngüsünü düzenleyen bir hormon olan melatonin dışardan alınabiliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı tek bir ürün var. Ancak Temmuz ayında melatonin ürünlerini onaylama yetkisi Tarım ve Orman Bakanlığı'na geçti.

Melatonin ürünleri artmasının ardından marketlerde dahi satılmaya başlandı.

Eczacılar uyarıyor: Marketlere kadar düştü - Resim: 2
2 7
NTV'nin haberine göre, Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, melatoninin uzun yıllardır Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak hekim reçetesi ve eczacı danışmanlığında kullanıldığını belirtti.

Eczacılar uyarıyor: Marketlere kadar düştü - Resim: 3
3 7
"İSTEYEN HERKES ULAŞABİLİYOR"

Pehlivanlı sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ancak bir anda ne olduysa 8 Temmuz 2022 tarihinden itibaren melatonin Tarım Bakanlığı tarafından yayınlanan kısıtlı listesine eklendi. Onlarca ürün bir anda bir şekilde üretime geçildi ve sonrasında da marketlerde ve internet üzerinden dileyen her kişinin ulaşabileceği şekilde satışa sunuldu."

Eczacılar uyarıyor: Marketlere kadar düştü - Resim: 4
4 7
"YANLIŞ KULLANIMDA YAN ETKİLERİ OLABİLİR"

Melatoninin faydası olduğu gibi yanlış kullanımında da zararının çok olabileceğini söyleyen Pehlivanlı, "Kafein, geceleri alınan d vitaminleri kan pıhtılaşmasında kullanılan ilaçlar, immün spresive dediğimiz bağışıklık sisteminde kullanılan ilaçlar bazı tansiyon ve diyabet ilaçları da melatoninle etkileşime girebilmekte.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder