Ege Bölgesi İhracatında Artış Devam Ediyor

Ege Bölgesi, Temmuz ayında yüzde 6'lık bir artışla 1 milyar 541 milyon 896 bin dolarlık ihracata imza attı. Aydın ise 72,3 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

Ege Bölgesi İhracatında Artış Devam Ediyor

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Temmuz ayında yüzde 6’lık artışla 1 milyar 541 milyon 896 bin dolarlık ihracata imza attı. 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde ihracatın 10 milyar 554 milyon dolar olduğu belirtildi. Aydın ise Haziran ayındaki 67 milyon dolarlık ihracatını Temmuz ayında yüzde 7 artışla 72,3 milyon dolara yükseltti. Ege Bölgesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 2 milyar 554 milyon dolarlık ihracata imza attı. Ege Bölgesi, 2023 yılına göre yüzde 5 artış sağladı. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, kuru meyve ihracatını yüzde 3 artırarak 65 milyon dolara çıkardı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise Temmuz ayını 53 milyon dolarlık ihracatla tamamladı.