adscode
adscode
adscode

Ege İhracatçı Birlikleri Temmuz Ayında İhracatını Artırdı

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından açıklanan verilere göre, sanayi sektörleri ve tarım ürünleri ihracatında artış yaşandı. Madencilik sektörü ise 2024 yılının ihracat artış rekortmeni oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri Temmuz Ayında İhracatını Artırdı

Ege İhracatçı Birlikleri’nde sanayi sektörleri yüzde 6’lık artışla 825,8 milyon dolarlık bir ihracat rakamına ulaşırken, tarım ürünleri ihracatı yüzde 4’lük artışla 584 milyon dolardan 605 milyon dolara ilerledi. Madencilik sektörü temmuz ayında da ihracatta yüzde 19’luk gelişim gösterdi ve Türkiye’ye 111 milyon dolar döviz kazandırdı.

Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki 12 ihracatçı birliğinin 10 tanesi ihracatını artırmayı başarırken, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği liderliğini korurken diğer birlikler de başarılı performans sergiledi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği uzun bir aradan sonra en çok ihracat yapan ikinci birlik konumuna yükseldi. Su ürünleri, maden, meyve sebze, tütün, hububat gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren birlikler de ihracatlarını artırmayı başardılar. İzmir, Ege Bölgesi ihracatının büyük bir kısmını tek başına gerçekleştirirken diğer iller de önemli katkılar sağladı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, temmuz ayındaki ihracat artışının sürdürülebilir olması gerektiğini vurgulayarak Türkiye'nin rekabetçiliğini artırmak için ihracat hedeflerinin tutturulması gerektiğini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder