adscode
adscode
adscode

Ege Maden İhracatçıları Birliği Doğal Taş İhracatında Liderliği Koruyor

Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin doğal taş ihracatında liderliğini sürdürdüğü 2024 yılı Ocak - Haziran döneminde yaşadığı başarılar ve hedefleri hakkında bilgiler.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Doğal Taş İhracatında Liderliği Koruyor

Ege Maden İhracatçıları Birliği, doğal taş ihracatında Türkiye lideri olmaya devam ediyor. 2024 yılı Ocak - Haziran döneminde yüzde 20'lik bir ihracat artışıyla ihracatını 527 milyon dolardan 623 milyon dolara yükseltti. Bu başarıyla Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde ihracat artış rekortmeni oldu.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, yüksek girdi maliyetlerine ve düşük döviz kurlarına rağmen sektörün büyük bir özveriyle çalışarak bu başarıya imza attığını belirtti.

Alimoğlu, dünyanın dört bir yanında pazarlama faaliyetleri düzenleyerek ve sektörel ticaret heyetleri oluşturarak ihracatlarını artırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

2024 yılının ikinci yarısında da çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Alimoğlu, 2024 yılı sonunda 1 milyar 250 milyon dolarlık bir ihracat hedeflediklerini söyledi.

Doğal taş sektörünün ihracattaki payının yüzde 53 olduğunu belirten Alimoğlu, işlenmiş doğal taş ihracatının yüzde 80'e ulaştığını ve metalik cevherler ihracatında da önemli bir artış yaşandığını kaydetti.

Alimoğlu ayrıca yeşil dönüşümün anahtarının kritik mineraller olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki dönemde maden sektörü için Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatının öncelikli bir gündem maddesi olacağını ifade etti.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, 143 ülkeye maden ürünleri ihraç ederken, Çin, ABD ve İspanya gibi ülkeler en fazla talep gören pazarlar arasında yer aldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder