adscode
adscode
adscode

EKK Toplantısından Ekonomiye İlişkin Önemli Kararlar

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında alınan kararlar ve ekonomiye ilişkin değerlendirmeler

EKK Toplantısından Ekonomiye İlişkin Önemli Kararlar

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, birçok bakan, AK Parti Grup Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, ekonominin yol haritası olan 12'nci Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program'da belirlenen eylemlerin kararlılıkla uygulandığı ve olumlu sonuçlar alındığı belirtildi. Enflasyonun düşürülmesine yönelik politikaların etkili olduğu ve dezenflasyon sürecinin başladığı ifade edildi. Cari işlemler açığının azaldığı, rezervlerin arttığı ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not artışlarına devam ettiği vurgulandı. Toplantıda, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasının yatırım ortamının iyileştirilmesi açısından olumlu bir gelişme olduğu belirtildi. Kamuda tasarruf ve verimliliği artırmaya yönelik tedbirlerin mali disiplini iyileştireceği vurgulandı.

Ayrıca, OVP'nin hazırlık süreci ve yapısal reformların değerlendirildiği, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla güneş enerjisi projeleri üzerinde çalışıldığı ve işgücü piyasasının nitelikli istihdam ihtiyacının tespiti için oluşturulan kurulların etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların ele alındığı belirtildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder