adscode
adscode
adscode

Elazığ’da Gençler Tarımda Büyüme Örneği Sergiliyor

Elazığ’da gençler tarafından İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde gerçekleştirilen tarımsal proje hakkında bilgiler.

Elazığ’da Gençler Tarımda Büyüme Örneği Sergiliyor

Elazığ’da Cumhurbaşkanlığı himayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında 18-30 yaş arası 200’ün üzerinde genç, tarımsal eğitim almıştır. Bu eğitimler sonucunda İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde yetiştirilen lavanta fidelerinin dikimi gerçekleştirilmiştir. Merkez, 25 bin metrekarelik alanda tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirirken, lavanta üretimi de gerçekleştirilmektedir. Hasat sonucunda elde edilen lavantalar, uçucu yağlar, hidrosoller ve çeşitli bitkisel ürünlerde kullanılmaktadır. Gençlerin tarımda adım adım büyüme örneği sergilediği belirtilmektedir.

Tarım ve Hayvancılık Birim Koordinatörü Mehmet Şehmuz Çetinkaya, tesislerinde 6 bin metrekare alanda lavanta üretimi gerçekleştirdiklerini ve elde ettikleri ürünlerle bitkisel kozmetik ürünler ürettiklerini ifade etmiştir.

Ayrıca, 25 bin metrekare alanda farklı tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirildiği ve bu bitkilerden de uçucu yağlar ve hidrosoller elde edildiği belirtilmiştir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder