adscode
adscode
adscode

Elektrik Piyasasında Yeni Dönem: Şeffaflık ve Caydırıcılık Hedefleniyor

EPDK tarafından yapılan düzenlemelerle elektrik piyasasında şeffaflığın ve kayıp kaçakla mücadelede caydırıcılığın artırılması hedefleniyor. Yapılan değişiklikler ile sektörde daha adil ve sürdürülebilir bir yapı oluşturulmas

Elektrik Piyasasında Yeni Dönem: Şeffaflık ve Caydırıcılık Hedefleniyor

EPDK tarafından tüketicilere yönelik planlanan değişiklikler kapsamında elektrik piyasasında sürekli iyileştirme sürecinde yeni aşamaya geçilerek şeffaflığın ve kayıp kaçakla mücadelede caydırıcılığın artırılması hedefleniyor. Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle kayıp kaçak elektrik kullanımına yönelik caydırıcı tedbirler hayata geçirilecek. Bu değişiklikler sayesinde kaçak kullanımın önlenmesi ve tespiti için teknolojik imkanlar artırılacak.

Ayrıca, fatura ödemelerini düzenli yapan mesken abonelerinden yeni sözleşmelerde güvence bedeli alınmayacak ve perakende satış sözleşmeleri dijital ortamda abonelere iletilerek kağıt israfı önüne geçilecek.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Erdeniz, yapılan düzenlemelerin sektörde şeffaflık ve hesap verebilirliğin güçlenmesine yardımcı olacağını belirtti. Kaçak elektrik kullanımını azaltmaya yönelik önlemlerin piyasanın daha adil ve düzenli işlemesine katkı sunacağını ifade etti. Ayrıca, sayaç okuma ve faturalama süreçlerindeki iyileştirmelerin tüketici güvenini artıracağını ve sektörde dijitalleşmenin yaygınlaşacağını söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder