adscode
adscode
adscode

Elektrikli Araç Şarj Ünitesi Kurulumu Kolaylaştırılıyor

Çevre Bakanlığı, apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumunu kolaylaştıracak genelge yayınladı.

Elektrikli Araç Şarj Ünitesi Kurulumu Kolaylaştırılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumunu kolaylaştıracak yeni genelgeyi duyurdu.

Bakanlık tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge ile ortak otopark alanlarında şarj ünitesi kurulması için kat maliklerinin çoğunluğunun kararı yeterli olacak. Bağımsız bölümlerde kurulacak üniteler için ise çoğunluk kararı aranmayacak. Bu uygulama ile elektrikli araçların yaygınlaşması ve çevre dostu ulaşımın teşvik edilmesi hedefleniyor. Elektrikli araç sahipleri, artık sitelerinde veya apartmanlarında kolayca şarj edebilecekler. Üstelik, kurulum için gerekli olan kararlar da daha esnek hale getirilmiş durumda.

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, "Daha temiz bir çevre, çevre dostu bir ulaşım anlayışı için apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşmasını kolaylaştırıyoruz. Genelgemizi 81 ilimize gönderdik. Kararlıyız, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimize ulaşacağız ve yeşil dönüşümü hep birlikte başaracağız. " dedi. Artık kat malikleri, ortak otopark alanlarında şarj ünitesi kurulumu için daha kolay karar alabilecekler.

Elektrikli araçların kullanımının teşvik edilmesi ve çevre kirliliğinin azaltılması adına atılan bu adımla, yeşil dönüşüm yolunda önemli bir adım atılmış oldu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder