adscode
adscode
adscode

Elon Musk, SpaceX ve X Merkezlerini Taşıyor

Elon Musk, Kaliforniya'da kabul edilen yeni yasayı gerekçe göstererek SpaceX ve X merkezlerini Teksas'a taşıyor.

Elon Musk, SpaceX ve X Merkezlerini Taşıyor

Elon Musk, Twitter'da yaptığı paylaşımda, Kaliforniya'da kabul edilen ve okullarda öğrencilerin cinsiyet değiştirme taleplerinin velilere bildirilmesini yasaklayan yeni yasayı eleştirdi.

Musk, bu yasayı "bardağı taşıran son damla" olarak nitelendirdi ve SpaceX'in merkezinin Hawthorne, Kaliforniya'dan Starbase, Teksas'a taşınacağını duyurdu. Ayrıca, X'in merkezinin de Austin'e taşınacağını belirtti ve bunun birçok kişi için örnek olacağını söyledi. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tarafından imzalanan yasa, öğrencilerin cinsiyet değiştirme taleplerinin velilere bildirilmesini yasaklıyor. Musk, bu yasanın ardından X'in kurallarını değiştirmiş ancak bir süre sonra eski kurala dönmüştü. Bu karar, X ve SpaceX bünyesindeki binlerce çalışanı etkileyecek ve ofislerine dönme zorunluluğu getirecek.

Musk, geçmişte transgender bireyler hakkında yaptığı açıklamalarla eleştirilmiş ve kendi kızının cinsiyet tanımını yasal olarak değiştirmesine sebep olmuştu. Şimdi ise şirketlerini taşıyarak bu karara tepki gösteriyor ve birçok kişinin kendisini takip edeceğini düşünüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder