adscode
adscode
adscode

Emekli Doktor Çiftçiliğe Veda Ediyor

Antalya'da çiftçilik yaparak hayal kırıklığı yaşayan emekli doktor, ürünlerini belediyelere yarı fiyatına satma teklifinde bulundu ancak olumsuz yanıt aldı. Şimdi ürettiği ürünleri kökleyerek çiftçiliğe veda etmeye hazırlanıyor.

Emekli Doktor Çiftçiliğe Veda Ediyor

Antalya'da eşine ait arazide 2016 yılında çiftçiliğe başlayan emekli Doktor İbrahim Bodur, 90 dönüm arazide ektiği ürünlere komisyoncular düşük fiyat verince belediyelere yarı fiyatına satma pahasına teklif götürdü. Ancak belediyelerden olumlu cevap alamayan Bodur, ürünleri kökleyerek çiftçiliğe veda etmeye hazırlanıyor. Bodur, yaşadığı hayal kırıklığını, ürünlerini satamama ve maddi kayıplarını anlatarak, çiftçilikten umudunu kesmiş durumda. Emekli Doktor İbrahim Bodur, armut, domates, biber, ve karpuz gibi ürünler ekerek tarım sektörüne giriş yapmış ancak beklediği verimi alamamış.

Komisyoncuların düşük fiyat tekliflerine maruz kalan Bodur, belediyelere ürünlerini yarı fiyatına satma teklifinde bulunmuş ancak belediyelerin de olumsuz cevap vermesi üzerine çiftçilikten vazgeçme kararı almıştır.

Antalya'da çiftçilik yapan diğer bir çiftçi olan Ramazan Çalışkan da, maliyetlerin yüksek olması nedeniyle çiftçilerin kazanç sağlayamadığını belirtmiştir. Salçalık domatesi 20 TL'den satmalarına rağmen tüccarların sadece 5 TL'ye alması, çiftçilerin zarar etmesine neden olmaktadır. Yaşadığı hayal kırıklığını dile getiren Bodur, çiftçiliği bırakarak ürettiği ürünleri kökleyerek yeni bir sayfa açmayı planlamaktadır. Kendi ifadeleriyle, çiftçilikten umudunu kesmiş ve bu kararın en doğru olduğuna inanmaktadır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder