Emekli Maaşlarına Yapılan Yeni Düzenleme

Emekli maaşlarına yapılan güncelleme ile ilgili detaylar

Emekli Maaşlarına Yapılan Yeni Düzenleme

10 bin lira olan en düşük emekli maaşı, yeni düzenleme ile 12 bin 500 lira olarak güncellendi. Bu düzenleme 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak ve Temmuz ayında aylıklarını alan emeklilere 2 bin 500 liralık fark yatırılacak.

Yeni vergi paketi ile usülsüz hareket edenlere artırımlı cezalar uygulanacak ve gelir beyanı ile hasılat arasında yüzde 20 fark olan mükellefler izaha davet edilecek. İşverenlere emekli çalışan için ödenen 5 puanlık destek primi kaldırıldı ve kamu özel işbirliği şirketlerinden alınacak vergi yüzde 30'a çıkarıldı. Yurt dışına çıkış harcı 150 liradan 500 liraya yükseltildi ve her yıl değerleme oranına göre artacak. Ayrıca tüm sendikalı memurlar toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641 lira ikramiye alacaklar. SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 Temmuz ödeme dönemi itibariyle en düşük emekli aylığı 12. 500 TL'ye yükseltildi ve fark aylık ödemeleri hesaplarından çekilebilecek. .