Emeklilere Müjde: Ek Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?

Emeklilere ek zam farklarının ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu olmaya devam ediyor. İşte detaylar...

Emeklilere Müjde: Ek Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?

Emeklileri yakından ilgilendiren ek zam teklifi geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmişti. Şimdi ise emekli maaş farklarının ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkaracak olan teklif bu hafta TBMM Genel Kurulu'na gelecek. Ortalama 3. 7 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bu teklif TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Bu hafta düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu düzenlemeyi onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak. Emekli ek zam farkı için sona gelindi. En düşük emekli maaşı 12500 TL'ye çıkarılacak ve bu durum bütçeye 33. 2 milyon TL'lik ilave maliyet getirecek. Heyecanla beklenilen bu düzenleme bu hafta Genel Kurul'da yasalaşması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu düzenlemeyi onaylaması ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak. 3 milyon 703 bin emekli zam farklarını ağustos ayının başında alacak. Emekli ek zam farkı ne zaman hesaplara yatacak? En düşük emekli maaşı 12500 TL'ye çıkarıldıktan sonra ödemeler ağustos ayının başında yapılacak. 4A SSK ve 4B Bağkur emekli maaşları da belirli tarihlerde ödenecek.

Bu düzenleme ile birlikte dul ve yetim maaşları da değişti. Hissesi %75 olan dul ve yetimler 9375 TL, hissesi %50 olanlar 6250 TL, hissesi %25 olanlar ise 3125 TL alacak. Evde bakım maaşı 7 bin 608 TL'den yüzde 19 artarak 9 bin 77 TL'ye yükseltildi. Yaşlı aylığı da sosyal yardım ödemeleri artışlarıyla birlikte 3504 TL'den 4181 TL'ye çıkarıldı.