adscode
adscode
adscode

Emeklilere Müjde: En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda en düşük emekli maaşının artırılacağı açıklandı. Detaylar haberimizde.

Emeklilere Müjde: En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı ve en düşük emekli aylığına ilişkin önemli bir karar alındı. Toplantı sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli maaşına yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Kulislerden gelen bilgilere göre, temmuz ayında zam alamayan 1 milyon 800 bine yakın emekli için yasal düzenleme yapılacak ve en düşük emekli aylığı 10 bin liranın üstüne çıkarılacak. Ancak net rakam henüz belirlenmediği için kulislerde bu rakamın 12 bin lira olabileceği konuşuluyor.

AK Parti kurmaylarının sadece en düşük emekli maaşı üzerinde çalıştığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacağı belirtiliyor. Eğer yasal düzenleme hayata geçirilirse, en düşük emekli maaşının 12 bin lira civarlarına çıkması bekleniyor. Öte yandan, SK ve Bağ-Kur emeklileri bu ay yüzde 24. 73 oranında zam alacakken, kök maaşı düşük olan emeklilerin zamlı maaşları bile halen 10 bin liranın altında kalıyor. Bu nedenle 1 milyon 780 bin emeklinin aylıklarında yılbaşından bu yana reel bir artış sağlanacak.

AK Parti Sözcüsü Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada henüz kesin bir karar olmadığını ancak emeklilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Toplumun her kesiminin yanında olacaklarını vurgulayarak, en düşük emekli maaşı konusundaki çalışmaların Orta Vadeli Program çerçevesinde sürdüğünü ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder