adscode
adscode
adscode

Emeklilere Yapılacak Zam Haberleri

2024 yılının ilk 6 ayında enflasyon oranının yüzde 24,73 olarak belirlenmesiyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam çalışmaları hakkında bilgiler.

Emeklilere Yapılacak Zam Haberleri

2024 yılının ilk 6 ayında enflasyon oranının yüzde 24,73 olarak belirlenmesiyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam çalışmaları hız kazandı.

10 bin liradan düşük kök maaşı alan 1 milyon 780 bin emeklinin zammın ardından hala yetersiz olacağı gerekçesiyle AK Parti ve ilgili bakanlıklar harekete geçti.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli ücretinin yükseltilmesine yönelik yapılan çalışmaların detaylarını bugün Meclis Başkanlığı'na ileteceğini belirtti.

Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamın 12 bin ile 12 bin 500 lira arasında olması beklenirken, yaklaşık 3 milyon 200 bin emeklinin maaşının 12 bin liraya tamamlanacağını açıkladı.

Zamların ağustos ayında ücretlere yansıyacağı belirtilirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz ayında alacakları zamların ise ağustos ayının ilk haftasında ücretlere yansıyacağı bildirildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder