adscode
adscode
adscode

Emeklilere Yapılan Ulaşım İndirimleri Devam Ediyor

Emeklilere yönelik uygulanan ulaşım indirimleri hakkında detaylı bilgiler

Emeklilere Yapılan Ulaşım İndirimleri Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını Emekliler Yılı olarak ilan ettiğini hatırlattı. Emeklilerin refah düzeyini artırmaya yönelik yapılan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, emekliler için ulaştırma modlarında indirim uygulamalarını hayata geçirdiklerini belirterek, bu uygulamaların büyük ilgi gördüğünü ve 353 binden fazla emeklinin demiryolu, şehirlerarası otobüsler ve havayolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandığını belirtti.

Trenlerde uygulanan indirimlerle ilgili olarak da bilgi veren Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim kampanyası başlattıklarını ve bugüne kadar 98 bin 200 emeklinin bu indirimden yararlandığını açıkladı.

Otobüsle seyahat eden emekliler için de bilet fiyatlarında yüzde 20 indirim imkanı tanındığını ve 250 binden fazla emeklinin bu indirimlerden faydalandığını belirtti.

Havayolu ulaşımında da emeklilere kolaylıklar sağlandığını ifade eden Uraloğlu, Türk Hava Yolları ile seyahat eden emekli ve 60 yaş üstü yolcular için yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda yüzde 15 indirim uygulandığını ve bu indirimden faydalanan emekli sayısının 5 bin 145'e ulaştığını belirtti.

Son olarak, PTT aracılığıyla emeklilere öncelik ve ayrıcalık tanıyan bir çalışmanın da hayata geçirildiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, emeklilerin kargo gönderiminden yüzde 20 indirim kampanyasından 8 bin 173 kişinin faydalandığını ve toplamda 10 bin 642 adet kargo gönderimi gerçekleştirildiğini ifade etti. Emeklilere yönelik sosyal destek hizmetleri ve refah düzeyini artırıcı düzenlemelerin devam edeceğini vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder