adscode
adscode
adscode

Emekliye en fazla yüzde 20 zam iddiası yalanlandı

Ekonomi - Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam planlandığı iddiasını yalanladı.

Emekliye en fazla yüzde 20 zam iddiası yalanlandı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Merkez Bankası Başkanı Karahan, Londra'da görüştüğü yabancı yatırımcılara 'yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam planlandığını' söyledi" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

"HABERLERİN HERHANGİ BİR DAYANAĞI YOK"

Merkezden yapılan açıklamada, Londra'da yabancı yatırımcılarla bir araya gelen Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'a bu yönde bir soru sorulmadığı belirtildi.

DMM'den yapılan açıklamada "Toplantıda, "çalışan ve emeklilerin zam oranına ilişkin açıklama yapıldığı" yönündeki haberlerin herhangi bir dayanağı bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Merkez Bankası Başkanı Karahan, Londra'da görüştüğü yabancı yatırımcılara 'yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam planlandığını' söyledi" iddiası doğru değildir.

Londra'da yabancı… pic.twitter.com/DVaJuvH2EZ

— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) August 17, 2024
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder