adscode
adscode
adscode

Emekliye sevk edilen Generaller ve Amiraller açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında emekliye sevk edilen Generaller ve Amiraller açıklandı

Emekliye sevk edilen Generaller ve Amiraller açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, yaş haddi ve kadrosuzluk nedeniyle toplam 31 General ve Amiral emekliye sevk edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekliye sevk edilen isimler arasında Orgeneral Ali Sivri ve Tuğgeneraller Mustafa Cüneyt Arıkan, Berat Acar, Halil Ünver gibi isimler yer aldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ise Tuğamiraller Ercan Kireçtepe, İbrahim Kurtuluş Sevinç gibi isimler emekliye ayrıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan da Tümgeneral Göksel Kahya ve Tuğgeneraller Gürhan Ergürhan, Ali Öztürk gibi isimler kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Ayrıca, FETÖ'nün kumpas davalarından biri olan Balyoz Davası'nda 13 yıl hapis cezası alan Korgeneral Levent Ergün, son YAŞ kararıyla orgeneralliğe terfi etti. Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Enstitüsü Komutanı Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu da terfiler arasında yer aldı.

Emekliye sevk edilen Generaller ve Amiraller arasında, Harp Okulu birincisi Ergün, uzun bir süre tutuklu kaldıktan sonra temize çıkarak TSK'ya geri dönmüş ve yükselmişti..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin