adscode
adscode
adscode

Emine Erdoğan himayesinde Dakar'daki El Sanatları Eğitim Merkezine ekipman desteği sağlandı

Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen \"Afrika Kültür Evi Projesi\" kapsamında, Dakar'daki El Sanatları Eğitim Merkezine ekipman desteği sağlandı. Yeni atölyeler de merkeze kazandırıldı.

Emine Erdoğan himayesinde Dakar'daki El Sanatları Eğitim Merkezine ekipman desteği sağlandı

Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Afrika Kültür Evi Projesi" kapsamında, Dakar'daki El Sanatları Eğitim Merkezine ekipman desteği sağlandı. Bu destekle birlikte merkeze yeni atölyeler kazandırıldı.

Tören sırasında Fransızca konuşan Bakan Göktaş, Emine Erdoğan'ın selamlarını ileterek projeyi desteklediklerini ve Senegal'in el sanatlarının gelişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. TİKA'nın katkılarıyla merkeze yeni ekipman ve atölyeler kazandırıldı ve seramik, dericilik gibi alanlarda eğitimler verilmeye başlandı.

Projenin kadınların ekonomik bağımsızlığına da katkı sağlayacağını vurgulayan Bakan Göktaş, Emine Erdoğan'ın Afrika'ya verdiği önemi ve Türkiye'nin Senegal ile ilişkilerini geliştirmekteki kararlılığını öne çıkardı.

Senegal Turizm ve El Sanatları Bakanı Diao da projenin Senegal'in el sanatlarının gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirtirken, Türkiye'nin cömertliğine ve desteğine teşekkür etti. Törenin ardından Bakanlar Göktaş ve Diao, yeni atölyelerin açılışını gerçekleştirerek ekipmanları hizmete aldı. Her iki Bakan da Merkezi gezerek çalışmaları inceledi.

Törende güneşten etkilenmemeleri için kadınlar tarafından şemsiye tutulan konuşmacılar, Bakan Göktaş'ın ricası üzerine şemsiyelerin kaldırılmasını istedi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin