Emlakçılar Odası Başkanı Kiralık Ev Sorununu Değerlendirdi

Emlakçılar Odası Başkanı Zeynel Biçici, kiralık ev arayanların Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı dönemlerinde yaşadığı sorunları değerlendirdi. Ev sahiplerinin evlerini satıp parasını bankada değerlendirmesinin kiracılar için zorluk yar

Emlakçılar Odası Başkanı Kiralık Ev Sorununu Değerlendirdi

Emlakçılar Odası Başkanı Zeynel Biçici, kiralık ev arayanların Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı dönemlerinde ciddi sorunlar yaşadığını belirtti. Biçici, ev sahiplerinin evlerini satmayı tercih ederek parasını bankada değerlendirmesinin kiracılar için sıkıntı oluşturduğunu ifade etti. Kiracılar ev sahipleriyle kira parasında dengesizlik yaşadıklarını belirtirken, kiralık daire bulmanın zorlaştığını dile getirdi.

Gurbetçiler ve memurlar için tayin döneminin de kiracıları zor durumda bıraktığına dikkat çeken Biçici, ev sahiplerinin evlerini satıp parasını faize yatırarak daha fazla gelir elde etmeyi tercih ettiklerini söyledi. Vatandaşlardan Mehmet Öz ise, ev sahiplerinin kiralama bedelini karşılamadıklarını düşünerek durumu eleştirdi.