adscode
adscode
adscode

Enerji Tasarruflu Güneş Paneli Projesiyle İşletme Giderlerini Azaltan Aile İşletmesi

1980'li yıllarda dedelerinin başlattığı aile işletmesini devam ettiren Ergene çifti, güneş paneli projesiyle işletme giderlerini azaltıyor.

Enerji Tasarruflu Güneş Paneli Projesiyle İşletme Giderlerini Azaltan Aile İşletmesi

İlçede 1980'li yıllarda dedelerinin başlattığı aile işletmesini devam ettiren 2 çocuk sahibi 18 yıllık evli Ergene çifti, 250 dönüm alanda sertifikalı meyve fidanı üretiyor.

Elma, armut, kiraz, şeftali gibi meyvelerin çeşitlerinden yılda 1 milyon fidan yetiştiren girişimciler, ürünleri Türkiye'nin dört bir yanına ve 8 ülkeye gönderiyor.

Müşterilerinin istediği fidanları bozulmadan muhafaza etmek için soğuk hava deposu inşa ettiren Ergene çifti, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldıkları destekle bu yıl deponun çatısına güneş panelleri kurdu.

Toplam 360 panelden, soğuk hava deposu ve idari bölümde ihtiyaç duydukları enerjiyi üreterek aylık ortalama 120 bin liralık elektrik faturasından tasarruf sağlayan çift, üretim fazlasını ise enerji dağıtım firmasına satıyor. Çocuklarının da bu işi yapmasını isteyen çift, işletmelerinde tohumdan ürettikleri fidanın meyvelerini de yetiş..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder