adscode
adscode
adscode

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan Enerji Yatırımı Açıklamaları

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan Enerji Yatırımı Açıklamaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bloomberg'e konuştu ve enerji yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin beklentilerinin karşı tarafa uyumlu olduğu zaman yakında anlaşma duyurulacağını belirterek, "Özellikle bir ülkeyle somut aşamaya geldik. Yatırım olursa Avrupa'ya gaz tedariğini katlayabiliriz" dedi.

Bayraktar, yenilenebilir enerji konusunda Çin'in önemli bir güç haline geldiğini vurgulayarak, Çinli şirketlerle görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Nükleer enerji konusunda ise Türkiye'nin 2050 yılına kadar 20 bin megavata ulaşma hedefine değinen Bakan Bayraktar, Rusya'nın Sinop'un yapımı konusunda istekli olduğunu belirtti.

Akkuyu'dan sonra Sinop'un yapımı için çalışmaların hızlandığını aktaran Bayraktar, "Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde lisanslama çalışmaları Sinop'ta bitecek. O ekip Akkuyu'dan yukarı gidecek. Dolayısıyla onların bu işe doğal istekli olmasının en temel noktası bu" şeklinde konuştu. Bakan Bayraktar, Trakya'daki üçüncü nükleer projesi için Çin'le görüşmelerin devam ettiğini ve olumlu bir süreç yaşandığını belirtti.

Bayraktar, Türkiye'nin yeni santrallerinde teknoloji transferi ve yerlileştirme hedeflerine önem verdiklerini ve özel sektörle ya da kamu şirketleriyle ortak modeller geliştirmeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi. Alparslan Bayraktar, Akkuyu'da inşaat planlarının hedefe uygun şekilde ilerlediğini de ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder