adscode
adscode
adscode

Enerji Verimliliği Çalışmalarıyla Yıllık 720 Milyon Lira Tasarruf

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen enerji verimliliği çalışmalarıyla yıllık 720 milyon lira tasarruf sağlanıyor.

Enerji Verimliliği Çalışmalarıyla Yıllık 720 Milyon Lira Tasarruf

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yıl başında hayata geçirilen Enerji Verimliliği Stratejisi kapsamında elektrik üretim, iletim ve dağıtımında kayıpları azaltmaya yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Çalışmalar kapsamında, cadde ve sokakların aydınlatılmasında kullanılan yüksek basınçlı sodyum buharlı lambalar yerine yüzde 50 tasarruf sağlayan LED armatürler sisteme dahil ediliyor.

Bakanlığın koordinasyonunda Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ ve elektrik dağıtım şirketlerinin yürüttüğü verimlilik çalışmasıyla bugüne kadar genel aydınlatmada 140 bin LED armatür kurulumu gerçekleştirilerek 1 Temmuz itibarıyla yıllık bazda yaklaşık 82 milyon lira değerinde tasarruf sağlandı. Türkiye genelinde toplamda yaklaşık 10 milyon armatür bulunuyor. Bakanlık, 2028'e kadar 1 milyon, 2030'a kadar 1,2 milyon tasarruflu LED armatürü sisteme dahil etmeyi planlıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji verimliliği farkındalığının önemine vurgu yaparak, "Tüm dünyada enerji verimliliğine yılda 600 milyar dolar yatırım yapılıyor. Bu alanda yıllık istihdam artışı 1 milyon kişiye ulaşmış durumda.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2053 Net Sıfır Emisyon hedefini göz önüne aldığımızda tüm planlamalarımızda enerji verimliliği önemli bir rol üstleniyor. " şeklinde konuştu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder