Enflasyon Verileri Açıklandı, Beklentilerin Üzerinde Artış

Temmuz ayı enflasyon verileri açıklandı, ekonomistlerin beklentilerinin üzerinde artış kaydedildi.

Enflasyon Verileri Açıklandı, Beklentilerin Üzerinde Artış

Gözler, TÜİK tarafından açıklanacak olan temmuz ayı enflasyon verisinde. Ekonomistlerin Temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,51 olarak belirlendi. Bir önceki ay yüzde 71,60 olan yıllık enflasyonun yüzde 62,23'e düşmesi öngörülüyor. Haziran'da yüzde 1,64 artış kaydeden Tüketici Fiyat Endeksi'nin temmuzda nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

AĞUSTOS AYI KİRA ZAMMI ORANINDAKİ ÜST SINIR BELLİ OLACAKAçıklanan rakamlarla birlikte temmuz ayı itibarıyla 12 aylık enflasyon farkı da belli olacak. Bu fark oranı, Ağustos ayı kira zammı oranındaki üst sınırı da belirleyecek. Kiracılar, yeni kira kontratlarını Ağustos ayında yenileyecekleri için Temmuz ayı enflasyon verisini baz alacaklar. Yüzde 25 olan kira zammı üst sınırının kalkmasıyla birlikte, kiracılar için yeni dönemde farklı bir seyir izlenebilir.