adscode
adscode
adscode

Enflasyon Verileri ve Borsa İstanbul Gündemde

Haziran ayı enflasyon verileri ve ABD'den gelecek ekonomik veriler piyasaların gündeminde. BIST 100 endeksi yükselişte.

Enflasyon Verileri ve Borsa İstanbul Gündemde

Yurt içi piyasalar, Haziran ayı enflasyon verileri ile hareketlenirken, küresel çapta ABD'den gelecek ekonomik veriler de takip edilecek. TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Haziran ayı enflasyonu yüzde 1,64 olarak gerçekleşirken genel enflasyon ise 71,60'a geriledi. Borsa İstanbul da ‘gri listeden çıkış’ kararı sonrası hareketli günler yaşıyor. A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, enflasyon verileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi yönetiminin enflasyonda düşüş beklentilerini vurgulayan Doğan, temmuz ve ağustos aylarında daha kritik enflasyon rakamlarının beklendiğini dile getirdi. Borsa İstanbul'da ise karışık bir seyir devam ediyor. Doğan, yabancı satışlarının borsayı etkilediğini ancak yönünün yukarı olacağını belirtti.

Moody’s kredi derecelendirme kuruluşundan not artışı beklentileri olduğunu ifade eden Doğan, yıl sonuna kadar borsada olumlu bir seyir beklediğini söyledi. Altın fiyatları ise ABD verileri öncesinde sınırlı şekilde yükseldi. Doğan, altının risk oluşturduğunu belirtirken, temkinli davranılması gerektiğini vurguladı. Altın için en belirleyici sürecin ABD seçimleri olacağını ifade eden Doğan, kısa vade için altında potansiyel görmediğini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder