adscode
adscode
adscode

Enflasyonda Yavaşlama Devam Ediyor

TÜİK verilerine göre enflasyonun yavaşladığı açıklandı. Ekonomistler, enflasyonun Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in programının işe yaradığına dair kanıtlar olduğunu belirtti.

Enflasyonda Yavaşlama Devam Ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 1,64, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,38 artış gösterdi.

Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 71,6, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 50,09 olarak gerçekleşti. TÜFE mayıs ayında yüzde 3,37, yıllık bazda ise yüzde 75,45 artış kaydetmişti. AA Finans analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, enflasyonun dışsal unsurlar nedeniyle yukarı yönlü etkide bulunduğunu belirtti. Bürümcekçi, enflasyonun gelecekte emtia fiyatları ve döviz kurları gibi faktörlerden etkileneceğini öngördü. Ekonomistler, enflasyonun Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in programının işe yaradığına dair daha fazla kanıt olduğunu belirtti. Enflasyonun yavaşlamasının devam edeceği ve politika faizinin uzun süre yüksek seviyede kalacağı öngörülüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder