adscode
adscode
adscode

Enginarın Sağlığa Faydaları ve Lezzetli Tarifi!

Enginarın sağlık yararları ve lezzetli bir zeytinyağlı enginar tarifi.

Enginarın Sağlığa Faydaları ve Lezzetli Tarifi!

Enginar, sebze olarak bilinse de aslında açılmamış bir çiçek tomurcuğudur. Çiçek açtıktan sonra, mor renkte tek bir çiçek haline gelir. Akdeniz kökenli bu bitki, yüzyıllardır tıbbi özellikleri nedeniyle kullanılmaktadır. Enginarın sindirim, kalp ve karaciğer sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.

Zengin içeriği ile dikkat çeken enginar, nasıl tüketilmeli?### Enginarın Besin DeğeriEnginar, lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Düşük doymuş yağ içeriğine sahiptir ve C vitamini, tiamin, folat, B6 vitamini, B12, A, E, D ve K vitaminleri ile doludur. Ayrıca, kalsiyum, demir, çinko, sodyum, manganez, fosfor ve çinko gibi mineralleri de içerir.

### Enginarın Sağlığa Faydaları- Antioksidan Zengini ve Antikanser Özelliği- Kalp Sağlığını Destekler- Kan Basıncını Düzenler- Karaciğer Sağlığını Destekler- Sindirimi Kolaylaştırır- Doğum Kusurlarını Önler- Kemik Sağlığını Güçlendirir- Metabolizmayı Hızlandırır- Beyin Fonksiyonlarını İyileştirir### Zeytinyağlı Enginar TarifiMalzemeler:- 6 adet enginar (konserve de kullanılabilir)- Yarım limon suyu- 1 adet havuç- 1 adet patates- 1 su bardağı bezelye- 1 adet soğan- 1 çay bardağı zeytinyağı- 1 adet limon- 1 çay kaşığı şeker- 1,5 çay kaşığı tuz- 1 su bardağı suYapılışı:1. Enginarları hazırlamak için içlerini temizleyin ve limon suyuyla ovun. 2. Sebzeleri hazırlayın ve haşlayın. 3. Soğanı zeytinyağında kavurun, sebzeleri ekleyin ve karıştırın. 4. Enginarları sebzelerle doldurun ve pişirme suyuyla beraber ocakta pişirin. 5. Pişen enginarları servis yapın. ### Enginarın ZararlarıAşırı tüketildiğinde enginar ishal, gaz ve karın şişkinliğine neden olabilir. İdrar söktürücü özelliği nedeniyle ishal dönemlerinde tüketilmemelidir. Alerjik reaksiyonlar gösterebilir ve dikkatli tüketilmelidir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder