Erbaa'da Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde İstihdam ve İhracat Artıyor

Erbaa'da Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde istihdam ve ihracat rakamlarındaki artış dikkat çekiyor.

Erbaa'da Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde İstihdam ve İhracat Artıyor

Erbaa'da 1997 yılında kurulan Karma Organize Sanayi Bölgesi, son yıllarda büyük bir gelişme gösteriyor. 1 milyon 594 bin metrekarelik alanda kurulan bölgede 2022 yılında 24 fabrika faaliyet gösterirken, son 2 yılda 8 yeni fabrika daha açıldı. Bu artışın yanı sıra başta tekstil ve gıda sektöründeki yatırımlarla 6 bin olan istihdam sayısı 8 bine ulaştı.

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, bölgeye yatırımcı çekmeye devam ettiklerini belirterek, istihdam artışının bölgenin ekonomisine olumlu katkı sağladığını vurguladı. Organize Sanayi Bölgesi'nin bölgenin büyümesine ve katma değerinin artmasına yönelik önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Coşkun ise bölgedeki büyüme ile hem istihdam sayısının hem de ihracat rakamının arttığını belirtti. Coşkun, özellikle Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracatın önemine dikkat çekerek, bölgedeki üretimlerin uluslararası pazarlara açıldığını söyledi.

Karma OSB'de yatırım yapan iş insanı Vedat Sarı ise büyüme stratejileri doğrultusunda yeni yatırımlar yaptıklarını ve bürokratik engellerle karşılaşmadıklarını belirtti. İşçi Dilan Balcı da tekstil sektöründeki işlerinin iyi gittiğini ve bölgede istihdam edilmenin avantajlarından memnun olduğunu dile getirdi. Erbaa'da Karma Organize Sanayi Bölgesi, bölgenin ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayarak gelecek vaat eden bir potansiyele sahip.