adscode
adscode
adscode

Erciyes Teknopark'ta Yerli Batarya Üreten Şirket

Erciyes Teknopark'ta kurulan şirket, yerli batarya üretimi yaparak endüstriyel araçlara ve mikromobilite alanına hizmet veriyor.

Erciyes Teknopark'ta Yerli Batarya Üreten Şirket

6 ay önce Erciyes Teknopark'ta kurulan bir şirket, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Destek Programı kapsamında yerli batarya üretimine başladı.

Şirket, endüstriyel araçlar için farklı kapasite ve boyutlarda bataryalar üretirken, mikromobilitede elektrikli bisikletler ve skuterler için de batarya üretimi gerçekleştiriyor.

Şirketin kurucusu olan elektrik elektronik mühendisi Ömer Sevgili, 10 kişilik bir ekip ile çalıştıklarını ve yerli batarya üretimi ve tasarımı konusunda yoğun bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Sevgili, şirket olarak her zaman Türkiye'nin imkanlarıyla üretilen ham maddeleri tercih ettiklerini ve endüstride kullanılan araçlar için uygun bataryalar ürettiklerini vurguladı.

Sevgili ayrıca, KOSGEB'in AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon desteği sayesinde şirketlerine yaklaşık 650 bin lira hibe desteği aldıklarını ve bu desteğin kendilerine büyük bir ivme kazandırdığını söyledi.

Türkiye'de yerli batarya alanının genişlemesinden memnuniyet duyduklarını belirten Sevgili, hedeflerinin ithalatı azaltarak ekonomiye katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Şirketin gelecek hedefleri arasında endüstriyel araç bataryalarını ihraç etmek de bulunuyor. Sevgili, şirketlerinin yerli pilleri tercih etmesinin ve ithalatı azaltarak ekonomiye katkıda bulunmanın önemli bir özellikleri olduğunu belirtti.

Son olarak Sevgili, endüstriyel araçlarda aylık 50 batarya üretimine kadar çıktıklarını ve tüketici elektroniğine yönelik bataryalar konusunda da başarılı olduklarını sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder