adscode
adscode
adscode

Erdoğan, Aliyev ve Şerif Astana'da Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Astana'da bir araya geldi.

Erdoğan, Aliyev ve Şerif Astana'da Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi. Toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Erdoğan, Aliyev'i karşıladığında "Bayağı dirisin maşallah. " diyerek esprili bir şekilde selamladı. Aliyev ise "Sizi görende. " şeklinde karşılık verdi.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Görüşmede, bölgesel işbirliği konuları ve ortak projeler ele alındı.

Üç lider, Astana'daki zirve kapsamında gerçekleştirdikleri buluşmanın verimli geçtiğini ve işbirliğini güçlendirmek adına kararlı olduklarını vurguladılar. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin