Erdoğan'ın Kıbrıs Açıklamaları Yunan Basınında Yankı Buldu

Erdoğan'ın Kıbrıs'taki açıklamaları Yunan basınında nasıl yorumlandı?

Erdoğan'ın Kıbrıs Açıklamaları Yunan Basınında Yankı Buldu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde KKTC'de önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inandıklarını vurgulayarak, "Müzakerelere, yıllar önce İsviçre'de bıraktığımız yerden devam edelim" dedi. Türkiye'nin Yavru Vatan ile "tek yürek tek bilek" olduğunu belirten Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında geniş yankı buldu. Yunan Protothema gazetesi, Erdoğan'ın açıklamalarını hedef alarak "işgal altındaki topraklardan kışkırtmayı sürdürdüğünü" iddia etti. Insider Greece ise "provokasyonu sürdürüyor" ifadelerini kullanarak Erdoğan'ı eleştirdi. CNN Greece ve Kathimerini gazetesi de Erdoğan'ın federal çözüme sıcak bakmadığını vurgulayarak Türkiye'nin Kıbrıs'tan vazgeçmediğini belirtti.

Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili olarak Yunan gazeteleri farklı yorumlar yaparken, Iefimerida, "Türkiye'nin provokatif şenliği" başlığıyla Erdoğan'ın Kıbrıs'a çıkarma yaptığını iddia etti. Yunan basını, Erdoğan'ın Kıbrıs'taki açıklamalarını provokatif bulurken, Türkiye'nin Kıbrıs politikasına dair endişelerini dile getirmeye devam ediyor. .

Bakmadan Geçmeyin