Erdoğan'ın Kıbrıs Açıklamaları Yunan Medyasında Panik Yarattı

Erdoğan'ın Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde yaptığı açıklamalar Yunanistan medyasında büyük yankı uyandırdı.

Erdoğan'ın Kıbrıs Açıklamaları Yunan Medyasında Panik Yarattı

Kıbrıs'ta katliama uğrayan Türklerin kurtarılması amacıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü, özel bir törenle anıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Yunanistan'a atıfta bulunarak "Aynı suda iki kez yıkanılmaz. " ifadesini kullandı. Erdoğan, 2 devletli çözüme dikkat çekti ve adada federal bir çözümün mümkün olmadığına inandıklarını söyledi. Yunanistan medyasında bu açıklamalar panikle karşılanarak "Erdoğan işgal altındaki topraklardan kışkırtmayı sürdürüyor" gibi cümlelerle eleştirildi. Türk basını ise Erdoğan'ın açıklamalarını "Kıbrıs'ta barış ve çözüm için müzakerelere hazırız" şeklinde değerlendirdi.

Erdoğan'ın Kıbrıs'a çıkarma yaparak federal çözüme sıcak bakmadığını vurgulayan Yunan medyası, Türkiye'nin neden Kıbrıs'ta barış harekatı yaptığını aklımızda tutmamız gerektiğini belirtti.

Bakmadan Geçmeyin