adscode
adscode
adscode

Erdoğan, Mali ile İşbirliğini İlerletme Kararlığında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Mali ilişkilerini güçlendirme kararlılığını vurguladı ve terörle mücadelede işbirliği yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, Mali ile İşbirliğini İlerletme Kararlığında

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mali lideri arasında gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Mali arasındaki ikili ilişkiler, terörle mücadelede işbirliği, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin Mali ile sağlık, enerji, tarım, sanayi, teknoloji, eğitim ve ticaret gibi farklı alanlarda işbirliğini ilerletme kararlığında olduğunu belirtti.

Ayrıca terörle mücadele konusunda da işbirliği yapılacağını ve FETÖ'nün Mali'deki faaliyetlerine son verilmesi ve örgüt üyelerinin Türkiye'ye iadesi konusunda adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin Mali'ye destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, barış ve istikrarın korunması için çalışacaklarını belirtti. Öte yandan, Mali'de ordunun eski Tuareg isyancıları ile karşı karşıya gelmesi sonucunda ağır kayıplar yaşandığı bilgisi de verildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin