Erdoğan-Putin görüşmesi Astana'da başlıyor

Şanhay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi bugün Kazakistan'ın başkenti Astana'da başlıyor. Erdoğan-Putin görüşmesi merakla bekleniyor.

Erdoğan-Putin görüşmesi Astana'da başlıyor

Bugün başlayacak olan Şanhay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek. Zirvenin gündeminde enerjiden ticarete, turizmden Suriye'deki duruma kadar birçok konu yer alacak.

Zirveye 16 ülkenin devlet ve hükümet başkanları katılacak ve ana gündem uluslararası sorunların çözümünde Şanhay İş Birliği Örgütünün rolünün güçlendirilmesi olacak. Bölgesel güvenlik, altyapı, enerji, ulaşım ve lojistik konularının da ele alınacağı zirvede uluslararası ticaret ve ekonomi ön planda olacak.

Zirve sonunda, dönem başkanlığı Çin'e devredilecek ve iş birliği ve diyalog teması güçlendirilerek sürdürülebilir barış ve kalkınma için çabalar artırılacak. .

Bakmadan Geçmeyin