Erdoğan ve Liderler KKTC'ye Gidiyor

Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlamalarına Türkiye'den önemli isimler katılacak.

Erdoğan ve Liderler KKTC'ye Gidiyor

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50.

yıl dönümü dolayısıyla KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın yaptığı açıklamaya göre, Kıbrıs'ta son yıllarda devam eden görüşmelerin Rum tarafının Crans Montana'da masayı devirmesiyle son bulduğu hatırlatıldı. Türk tarafının artık 2 devletli çözüm modeline geçtiği belirtildi.

Arıklı, Güney Kıbrıs'ın silahlanmaya devam ettiğini ve birçok devletle savunma işbirliği anlaşmaları yaptığını vurgulayarak, Türkiye ile KKTC arasında bir deniz üssü kurulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Barış Harekatı'nın 50.

yılını görkemli bir şekilde kutlamaya hazırlandığı ve kutlamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katılacağı belirtildi. Barış Harekatı'nın 50.

yıl dönümünde KKTC'de yapılacak kutlamaların en büyük temennisi, Türkiye ile KKTC arasında bir deniz üssü anlaşmasının sonuçlanması olarak dile getirildi. .

Bakmadan Geçmeyin