Erdoğan ve Putin Şanghay İşbirliği Zirvesi'nde Buluştu

Erdoğan ve Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde bir araya geldi ve önemli konuları görüştü.

Erdoğan ve Putin Şanghay İşbirliği Zirvesi'nde Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'ücü Devlet Başkanları Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından yapılan açıklamalarda, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve stratejik projelerin hayata geçirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca Suriye, Ukrayna, terörle mücadele ve Gazze'deki durum gibi önemli konular da görüşme sırasında ele alındı. Zirve sonunda, Kazakistan dönem başkanlığını Çin'e devredecek. Putin, Türkiye'yi ziyaret etme planları olduğunu belirtirken, Erdoğan da Türkiye'nin sınırlarında teröristlere izin vermeyeceğini vurguladı. Kremlin Sözcüsü Peskov, Suriye'deki barış sürecini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Rusya'nın bu konuda büyük çaba harcadığını söyledi.

Bakmadan Geçmeyin