adscode
adscode
adscode

Eski ABD Başkanı Trump'a Yapılan Saldırıya Dünya Liderlerinden Tepkiler

Dünya liderlerinin eski ABD Başkanı Trump'a yapılan silahlı saldırıya verdiği tepkiler

Eski ABD Başkanı Trump'a Yapılan Saldırıya Dünya Liderlerinden Tepkiler

Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'da bir mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğradı.

Sağ kulağından yaralanan Trump'ın, sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti. Olayda, mitinge katılanlardan 1 kişi de hayatını kaybetmişti. ABD Gizli Servisi, şüpheli bir saldırganın, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş ettiğini açıklamıştı. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. Suikasta uğrayan ABD başkanlarından 4'ü öldü, 5'i kurtuldu.

JAPONYAJaponya Başbakanı Kişida Fumio, ABD'deki seçim kampanyası sırasında eski Başkan Donald Trump'ın saldırıya uğraması sonrası "demokrasiye meydan okuyan şiddete karşı durma" çağrısı yaptı.

Başbakan Kişida, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajında, "Demokrasiye meydan okuyan her türlü şiddete karşı kararlı bir şekilde durmalıyız. Eski Başkan Trump'ın hızlı bir şekilde iyileşmesi için dua ediyorum" dedi.

İktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Sekreter Vekili ve eski Savunma Bakanı Inada Tomomi ise açıklamasında, siyasetçilere yönelik protesto ve muhalefetin "daha radikal hale geldiğini hissettiğini" söyledi. İNGİLTEREİngiltere Başbakanı Keir Starmer, “Başkan Trump'ın mitingindeki şok edici sahneler karşısında dehşete düştüm. Kendisine ve ailesine en iyi dileklerimizi iletiyoruz. " dedi. İngiltere Başbakanı Keir Starmer de sosyal medya hesabından saldırıya tepki gösterdi.

Starmer paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Başkan Trump'ın mitingindeki şok edici sahneler karşısında dehşete düştüm ve kendisine ve ailesine en iyi dileklerimizi iletiyoruz. Siyasi şiddetin hiçbir türünün toplumlarımızda yeri yoktur ve düşüncelerim bu saldırının tüm kurbanlarıyla birliktedir.

”MEKSİKAMeksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Trump'a yapılan saldırıya tepki göstererek, "Nasıl olursa olsun, eski Başkan Donald Trump'ın başına gelenleri kınıyoruz. Şiddet mantıksız ve insanlık dışıdır. " ifadesini kullandı. 2 Haziran'daki seçimi kazanan. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder