adscode
adscode
adscode

Eski Bakanların İstifaları Kabine Değişiminin İlk Adımı

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin istifaları, kabine değişiminin ilk adımı olarak değerlendiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in belediye başkanlarına yaptığı uyarı

Eski Bakanların İstifaları Kabine Değişiminin İlk Adımı

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin istifaları, uzun zamandır konuşulan kabine değişiminin ilk adımı olarak değerlendirildi. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; asıl değişimin ise, AK Parti'nin kongre takvimi çerçevesinde gündeme gelebileceği belirtildi.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda, belediye başkanlarına önemli uyarılarda bulunduğu kaydedildi.

Türkiye gazetesinden Emre Özcan'ın haberine göre; EYT ve deprem nedeniyle oluşan bütçe açıklarını kayıt dışılığı önleyerek kapatacaklarını ifade eden Şimşek'in, "Bakın 'bu kamu tasarrufları bizi bağlamaz' diye düşünmeyin. Bakanlığımız denetim yapacak ve ilgili harcama sorumlusu çok ciddi müeyyideler ile karşı karşıya kalabilecek. Kamuda tasarruf tedbirleri belediyeleri yüzde 100 bağlamaktadır. Sizin mali durumunuz iyi gözükmüyor. Kendi merkezi bütçemiz ile ilgili durumu anlattım. Ama gelgelelim, sizin durumunuz merkezi hükümetten çok çok daha kötü. Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30'unu aşamaz, kanuna uymuyorsunuz, istihdam bürosuna dönüşmüşsünüz. Mevcut mali kurallara uyun, borç ve personel konusunda uymamışsınız. " dediği iddia edildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder