adscode
adscode
adscode

Eski Başkan Trump'a suikast girişiminde bulunan zanlının önceden tespit edildiği iddiası

Eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde bulunan zanlının önceden kolluk kuvvetleri tarafından tespit edildiği iddiası ortaya atıldı.

Eski Başkan Trump'a suikast girişiminde bulunan zanlının önceden tespit edildiği iddiası

Thomas Matthew Crooks adlı zanlının, eski Başkan Donald Trump'a suikast girişiminde bulunmadan önce kolluk kuvvetleri tarafından şüpheli olarak tespit edildiği iddiaları gündeme geldi. Wyoming'in Cumhuriyetçi Senatörü John Barrasso, FBI ve ABD Gizli Servisi'nin verdiği brifing sonrası bu iddiayı Fox News'e açıkladı.

Barrasso, Crooks'un saldırıyı gerçekleştirme niyetinde olduğu sırada güvenlik ekipleri tarafından "şüpheli bir karakter" olarak tanımlandığını belirtti. Crooks'un saldırı gerçekleşmeden bir saat önce güvenlik güçleri tarafından tespit edilmiş olması dikkat çekici bir detay olarak öne çıktı.

Ayrıca, Tennessee Cumhuriyetçi Senatörü Marsha Blackburn da aynı brifingden sonra Gizli Servis'in Trump'a yönelik bir tehdidi önceden bildiğini öne sürerek, Gizli Servis Direktörü'ne istifa çağrısında bulundu.

Suikast girişimi sonrası FBI'nın yaptığı incelemelerde saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirlenmişti. Trump, saldırıdan sonra halk karşısına çıkarak alkışlarla karşılanmıştı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder