adscode
adscode
adscode

Estonya, Nurol Makina'dan Zırhlı Araçlar İçin Sipariş Verdi

Estonya, Nurol Makina'dan özel ihtiyaçlarına uygun zırhlı araçlar için sipariş verdi. Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, tesisleri ziyaret ederek araçları inceledi.

Estonya, Nurol Makina'dan Zırhlı Araçlar İçin Sipariş Verdi

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ve beraberindeki heyet, Nurol Makina tesislerinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı, Nurol Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Çarmıklı, Nurol Makina Genel Müdürü Engin Aykol tarafından karşılandı. Tesisleri gezen Karis, Estonya için üretilen YÖRÜK 4X4 aracı başta olmak üzere diğer araçları inceledi ve bilgi aldı.

Karis, yaptığı konuşmada Nurol Makina'yı savunma güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için tercih ettiklerini belirterek, hızlı teslimat süresinin önemini vurguladı.

Türkiye'nin savunma sanayisi kapasitesine olan güvenini dile getiren Karis, Estonya'nın güvenlik ihtiyaçlarının arttığını ve araçların bu ihtiyaçları karşılayacağına inandığını ifade etti.

Nurol Makina Genel Müdürü Engin Aykol da heyetten duydukları gururu paylaşarak, şirketlerinin dünya çapında önde gelen 4X4 araç üreticilerinden biri olduğunu belirtti.

Yüksek mobilite ve koruma seviyesine sahip araçlarıyla NATO ülkeleri ve diğer coğrafyalardaki ihtiyaçları karşıladıklarını aktaran Aykol, Estonya'ya özel olarak tasarlanan YÖRÜK 4X4 araçlarıyla hizmet vermeye hazır olduklarını söyledi.

Nurol Makina, Estonya Savunma Yatırımları Merkezi (ECDI) ile imzaladığı sözleşme kapsamında Estonya ordusunun özel ihtiyaçlarına göre uyarlanacak 100 adet YÖRÜK 4X4 aracı teslim edecek. Bu araçlar Estonya'nın özel ihtiyaçlarına göre uyarlanacak ve genişletilmiş dingil mesafesi sayesinde 11 kişi taşıma kapasitesine sahip olacak.

Estonya, YÖRÜK 4X4 tercih eden 6'ncı ülke ve 3'üncü NATO üyesi olurken, Nurol Makina da uluslararası alanda tercih edilen ve rekabetçi araçlar üretme konusundaki başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder