adscode
adscode
adscode

Euro 2024: Finale doğru heyecan artıyor

Euro 2024 turnuvasında geride kalan maçlarda yaşanan gelişmeler ve finale doğru yaklaşan takımların performansları hakkında bilgiler

Euro 2024: Finale doğru heyecan artıyor

Euro 2024 turnuvasında geride kalan 50 maçta futbolseverler 114 gole tanıklık etti. Müsabaka başına 2. 28 gol ortalaması yakalandı. En fazla gol 16 ve 30. dakikalar arasında atıldı. İspanya 13 golle en skorer ekip oldu, onları 11 golle Almanya takip etti. Holland 10 golle üçüncü olurken, Türkiye 8 golle dördüncü sırayı aldı. Finale yükselen İngiltere ise 7 gol kaydetti. Gol krallığı için gözler finalde Dani Olmo ve Harry Kane'de. Her ikisi de 3 golle zirvede yer alıyor. Finalist takımlarda Olmo ve Kane'i, 2'şer gollü Fabian Ruiz ve Jude Bellingham izliyor. İspanya şampiyonluk için 6 maçını kazanarak finale yükseldi, İngiltere ise yoluna 3 galibiyetle devam etti. En fazla asisti yapan oyuncu İspanya'dan Lamine Yamal olurken, en fazla kurtarışı yapan kaleci Mamardashvili oldu.

Mert Günok 15 kurtarış yaparken, finale çıkan ekiplerden İngiltere'nin kalecisi Pickford'un 14, İspanya'nın kalecisi Unai Simon'un ise 12 kurtarışı bulunuyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder