EURO 2024 Şampiyonunun Kazandığı Para Ödülü Belli Oldu

Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olan takımın ne kadar para ödülü kazandığı açıklandı. İspanya'nın kazancı da merak konusu oldu.

EURO 2024 Şampiyonunun Kazandığı Para Ödülü Belli Oldu

Avrupa Şampiyonası turnuvalarında tüm takımlara para ödülü sağlanıyor. Para ödüllerinin dereceleri bulunuyor. Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elenen A Milli Takımımız ortalama 16. 5 milyon Euro kazandı. Dün akşam EURO 2024'ün sona ermesiyle birlikte turnuvanın şampiyonunun ne kadar kazandığı merak konusu oldu. EURO 2024 şampiyonu para ödülü olarak 8 milyon Euro kazanacak.

İspanya'nın şampiyon olmasıyla birlikte kazandığı maçlardan, çeyrek final, yarı final ve final maçına çıkmasından da ekstra para kazanacağı belirtiliyor. Türkiye ise EURO 2024'te çeyrek finale çıkarak 16. 5 milyon Euro gelir elde etti. Yarı finale çıkmanın ödülü 4 milyon Euro iken çeyrek finale çıkmanın ödülü 2. 5 milyon Euro olarak açıklandı.