adscode
adscode
adscode

Eurofighter CEO'su hedeflerine doğru ilerliyor

Eurofighter CEO'su Giancarlo Mezzanatto, Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda yaptığı açıklamada, şirketin hedeflerine doğru ilerlediğini belirtti.

Eurofighter CEO'su hedeflerine doğru ilerliyor

Eurofighter CEO'su Giancarlo Mezzanatto, geçtiğimiz Salı günü İngiltere'de düzenlenen Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda gazetecilerle bir araya geldi.

Mezzanatto, Haziran 2023'te belirlediği "150-200 uçak satışı" hedefine doğru ilerlediklerini belirtirken, şu ana kadar 69 sipariş aldıklarını ve belirlenen rakama ulaşacaklarından emin olduklarını söyledi. Türkiye'nin Eurofighter'a ilgisi olduğunu vurgulayan Mezzanatto, ancak satışın Almanya tarafından engellendiğini açıkladı.

Kuruluşunda İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya'nın yer aldığı çok uluslu konsorsiyum, son olarak Eylül 2023'te Madrid'e 25 uçak, Berlin'e 20 uçak ve Roma'ya 24 uçak satışı gerçekleştirdi. Mezzanatto, Türkiye'nin 40 ila 50 arasında uçak almak istediğini ancak Almanya'nın bu girişimleri engellediğini belirtti. Söz konusu engelleme nedeninin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğal gaz arama faaliyetleri olabileceğini öne sürdü.

Eurofighter, ilk uçuşunu 27 Mart 1994'te gerçekleştirdi ve konsorsiyum üyelerinin yanı sıra Avusturya, Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkeler tarafından da kullanılıyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder