adscode
adscode
adscode

Ev Kiralama Sözleşmesi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kiralama sözleşmelerinde nelere dikkat etmek gerektiği ile ilgili önemli bilgiler

Ev Kiralama Sözleşmesi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren yüzde 25 zam oranı uygulaması kalktı. Uzmanlar kira sözleşmesi yaparken bu 10 maddeye dikkat çekiyor. Doğru kira sözleşmesi nasıl yapılır, tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İşte detaylar.

UZMAN İSİM AÇIKLADI: OKUMADAN İMZALAMAYINKiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte gözler yeniden ev sahibi ile kiracılara çevrildi.

Son 2 yılda artan anlaşmazlıklar ve dava süreçleri nedeniyle birçok olumsuz durum yaşanırken, iki taraf arasında hazırlanan kira sözleşmeleri de bu tip durumlar için büyük önem arz ediyor.

Peki kira sözleşmelerinde nelere dikkat etmek gerekir? Hem kiracı hem de ev sahibi açısından kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Konuya dair A Haber canlı yayınına bağlanan Avukat Zafer İşeri önemli bilgiler anlattı. Son yıllarda Türkiye'de ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar giderek artıyor. Artan kira ücretleri ve uygulanan zam limitleri, bu ilişkilerde önemli gerilimlere neden oluyor. İşte bu durumu en aza indirebilmek adına hazırlanacak doğru bir kira sözleşmesinin önemi büyük.

Peki, etkili bir kira sözleşmesi için nelere dikkat etmek gerekir? YAZILI SÖZLEŞMENİN GÜCÜKira sözleşmeleri sözlü olarak da yapılabilir, ancak hukuki anlaşmazlıklarda ispat güçlüğü çekilmemesi için yazılı yapılması önerilir. Ayrıca, yazılı sözleşme olmadan bazı temel hizmetlerin sağlanması güçleşebilir. KİRA DÖNEMİ VE ÖDEME DETAYLARISözleşmede kira dönemi, ödeme başlangıç tarihi ve kira bedelinin açıkça belirtilmesi gerekiyor. Ödeme detayları, sözleşme tarafları arasında herhangi bir anlaşmazlık çıktığında önemli bir referans noktası oluşturur. İMZA KİMLER TARAFINDAN ATILMALI?Kiralanacak ev eğer aile konutu ise eşlerden birinin imzası yeterli. Ancak öğrenci evleri gibi paylaşımlı konutlarda, tüm kiracıların imzası, sözleşmenin tüm bireyler için bağlayıcılığını. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder