adscode
adscode
adscode

Ev Sahibi ile Kira Anlaşmazlığı Sonrası Ayşe Yüce Sokakta Kaldı

Kira Artışına Direnen Ayşe Yüce, İki Çocuğuyla Birlikte Sokağa Atıldı

Ev Sahibi ile Kira Anlaşmazlığı Sonrası Ayşe Yüce Sokakta Kaldı

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşayan Ayşe Yüce, ev sahibiyle kira bedeli konusunda anlaşmazlığa düşünce iki çocuğuyla birlikte evinden çıkarıldı ve sokakta kaldı. Yüce, yıllık 18 bin TL olan kirasının ev sahibi tarafından 75 bin TL'ye çıkarılmak istendiğini, bu bedeli ödeyemeyeceğini belirterek yaşadıklarını anlattı.

İddiaya göre, 42 yaşındaki Ayşe Yüce ve iki çocuğu, kira bedelinde uzlaşamadıkları için ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Olay anında işte olduğunu ve 10 yaşındaki oğlu E.Y.'nin kendisini arayarak "Anne, evimizi dışarıya atıyorlar" dediğini belirten Yüce, "Oğlumun aramasıyla durumu öğrendim. Bir gün süre istememe ve eşyalarımın sokakta kalmamasını talep etmeme rağmen o bir gün süreyi bile vermediler. O geceyi yağmurlu havada eşyalarımla birlikte sokakta geçirdik" dedi.

"Yıllık 18 Bin TL Ödüyordum, 75 Bin TL İstendi"
Yüce, yıllık 18 bin TL olan kira bedelinin 75 bin TL'ye çıkarılmak istenmesi üzerine, kirayı en fazla yüzde 100 artırabileceğini söylediğini ancak ev sahibinin bunu kabul etmediğini belirtti. Yüce, "Ev sahibi beni elektriğimi ve suyumu kesmekle tehdit etti ve bunları yaparak beni elektriksiz ve susuz bıraktı. Savcılık kararıyla elektriğimi ve suyumu tekrar açtırdım. Devletin belirlediği 18 bin TL'lik kira bedelini banka hesabına yatırmama rağmen, bana tahliye kararı çıkarılmış ve bundan haberim yoktu. Hiçbir bildirim olmadan eşyalarımı dışarıya atıp çocuğumla birlikte sokakta bıraktılar" diye konuştu.

"İlk Ev Sahiplerimle Hiç Sorun Yaşamadım"
Evde ikinci yılını doldurduğunu belirten Yüce, "İlk yıl kiramı peşin ödedim ve ilk ev sahiplerimle hiçbir sorun yaşamadım. Ancak ikinci yılımın 5. ayında ev yeni bir ev sahibi tarafından satın alındı. İlk başta anlaştık, parayı hesabına yatırdım. Ancak iki ay sonra ev kiralarına zam geldi. Benim ödediğim yıllık bedeli geri gönderdi ve evden çıkmamı istedi. Bunun üzerine parayı tekrar geri gönderdim. Yaklaşık 10 defa bu şekilde karşılıklı olarak parayı gönderdik. Ev sahibi yüzde 500 oranında bir zam istedi. Bu vicdan kabul edebilir mi? Kim bu bedeli ödeyebilir? Şu an bir yıllık kira bedelim onun hesabında ve bu parayı devletin bana açtığı IBAN üzerinden gönderdim. Nasıl oldu da bizi evden çıkardılar anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

"Yeni Bir Ev Arıyorum"
Ayşe Yüce, şu anda iki çocuğuyla birlikte yaşayacak yeni bir ev aradığını belirterek, "Bir ev bulup taşınmayı istiyorum. Ancak insanlar ev aradığımı ve eşyalarım olmadığını duyunca kirayı daha da artırıyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum, şu anda sokakta kaldık" dedi.

Ayşe Yüce’nin yaşadığı bu trajik olay, kira artışlarının ve ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların ne denli büyük sorunlara yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerin bu tür durumlar için daha etkili çözümler üretmesi ve mağduriyetleri en aza indirmesi gerektiği açıkça görülüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder