Evde Bakım Maaşı Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur maaşlarına yapılacak zamla birlikte evde bakım yardımı da artacak. Temmuz ayı evde bakım maaşı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde.

Evde Bakım Maaşı Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Temmuz Çarşamba günü duyurulacak. Haziran ayı enflasyon verilerinin paylaşılmasının ardından memur ve emekli başta olmak üzere milyonlarca kişinin alacağı maaş zammı da şekillenecek. Memur maaşlarına gelecek zamla birlikte evde bakım aylığına da memur maaş zammı oranında artış yapılacak. Memur maaşlarına gelecek zamla birlikte evde bakım yardımına da memur maaş zammı oranında artış yapılacak. Mevcut durumda evde bakım yardımı aylığı 7608,77 lira olarak ödeniyor. Memur maaşına yüzde 20 oranında zam geldiği varsayıldığında Evde bakım maaşının Temmuz ayı itibari 9130 lira olması bekleniyor.

Evde bakım yardımı alabilmek için engelli bireyin ikametgâhının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne veya varsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir.