adscode
adscode
adscode

EY Araştırması: İş Gücü Hareketliliği Hakkında Yeni Bilgiler

EY tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, iş gücü hareketliliğindeki trendler ve kurumsal stratejiler incelendi. İşverenlerin önümüzdeki dönemde esnek çalışma düzenlerini benimsemeleri gerektiği vurgulandı.

EY Araştırması: İş Gücü Hareketliliği Hakkında Yeni Bilgiler

EY tarafından gerçekleştirilen "2024 İş Gücü Mobilitesinin Geleceği" araştırmasının sonuçları paylaşıldı. Araştırmaya göre, iş gücü hareketliliğinde büyük değişiklikler yaşanıyor ve uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması trendleri şekillendiriyor.

Kurumsal liderlerin iş gücü hareketliliği stratejilerini yeniden tasarladığı araştırmada, mobil çalışanlar, iş hedefleri ve kurumsal dayanıklılık için stratejik uyum, yetenek bağlantısı, dijital odaklanma, esneklik ve dış uzmanlığın kullanılması önemli faktörler olarak belirlendi. Araştırmaya katılanlar arasında gelişmiş ve gelişmekte olan iş gücü mobilitesine sahip sektörlerin öne çıktığı görüldü. İşverenlerin yurt içi ve uluslararası çalışan hareketlerini takip ettikleri ve sürdürülebilirlik hedeflerine odaklandıkları da belirlendi.

Araştırma, çalışanların yüzde 34ünün bir yıl içinde işlerinden ayrılmayı düşündüğünü ortaya koyarken, işverenlerin hibrit çalışma modellerine yönelik bir yaklaşım geliştirdikleri görüldü. Gelecek dönemde mobilite teknolojilerine yatırım yapmayı planlayan profesyonellerin oranının yüksek olduğu da belirtildi.

EY Türkiye İş Gücü Danışmanlığı Lideri Ersin Yıldırım, şirketlerin esnek çalışma düzenlerini benimsemeleri gerektiğini vurgulayarak, liderlik ekiplerinin değişen iş gücü dinamiklerine uyum sağlamalarının önemine dikkat çekti. Esneklik, uyum sağlama ve çalışan ihtiyaçlarına odaklanmanın önemli olduğunu belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder